All Track Twin bemester element

Werktuigenfabrikant Duport uit Dedemsvaart introduceert het  ‘’All Track Twin’’ bemester element.

De huidige wet en regelgeving vanuit de overheid staat een steeds kleinere mestgift toe. Voor agrarische ondernemers groeit hierdoor de noodzaak om drijfmest die uitgereden mag worden zo efficiënt mogelijk te benutten. Voor maximale efficiëntie is een bemester nodig die perfect injecteert onder alle omstandigheden, zonder dat de graszode hierbij beschadigd raakt. Duport heeft hiervoor de ‘’All Track Twin’’ bemester ontwikkeld. Hierbij lopen er aan één element met twee uitlopen, per uitloop twee grote schijven tegen elkaar. Op deze manier ontstaat er onder elke veldomstandigheid optimale ruimte voor de mest, zonder dat de zode beschadigd raakt. 

Bemesten met het dubbele schijven principe heeft als voordeel dat de mest perfect in de grond wordt gebracht. Vervluchtiging van de voedingsstoffen in de mest wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Het resultaat hiervan is een optimale benutting van de mest door het gras. Het laat zich raden dat een betere benutting van de meststoffen door het gras de opbrengst verhoogt. De Twin bemester zorgt ervoor dat de zode niet beschadigd raakt, doordat deze opengesneden en iets opgelift wordt. Terwijl de zode open staat wordt de mest geïnjecteerd, waarna de sleuf direct gedicht wordt door de afstrijkers. Met deze doordachte constructie wordt de zode niet beschadigd en komt de mest precies bij de wortels terecht, zonder dat het vervluchtigd. Het nieuwe element van Duport is echter niet alleen goed voor uw opbrengst, het verlaagt bovendien uw onderhoudskosten. Het slijten van de machine is bij bemesters met twee schijven per uitloop een heikel punt. Duport heeft hier in de nieuwe constructie extra aandacht aan gegeven en er een oplossing voor gevonden! 

 DSC07212 2  Bemestersvoorzijde
  klik hier voor folder

De belangrijkste oplossing die Duport gevonden heeft voor het slijtageprobleem van de bemester elementen met dubbele schijven is de fuseeophanging. Het complete element kan zich niet alleen op en neer, maar ook heen en weer bewegen. Hierdoor ontstaat er in bochten geen spanning op de schijven, lagers en keerringen. Dit heeft als gevolg dat de slijtage van al deze onderdelen aanzienlijk verminderd. Minder slijtage betekend een langere levensduur en minder onderhoudskosten. De doordachte smering, veerdruk regeling en dubbele lagering zorgen bovendien voor vloeiend draaien met de machine onder alle omstandigheden.     

De Duport ‘’All Track Twin’’ bemester helpt u dus zowel bij het verbeteren van uw veldresultaten als bij het besparen van veel geld aan onderhoud en afschrijving!

      Trekkerweb logo groen