Opraapwagen Jumbo

De professionele gebruiker vraagt betrouwbare kwaliteit voor een langdurig gebruik. Doordachte techniek, hoogwaardige materialen en perfecte afwerking is het antwoord van opraapwagen marktleider Pöttinger.

Download folder Pöttinger Jumbo

De opbouw
Het chassis bestaad uit een geschroefde frame constructie van C 300x100x50x6-QSTE-fijnkorrelig staal met fijndraad schroefen. Sterke wand profielen (0,75 mm sterk) en geringe rongenafstand zorgen voor extreme kwaliteit.

Profielwanden
Profielwanden met speciale coating garanderen een compleet lossen van het voeder. Strak gespannen touwen of akprofielen verhinderen het verlies van gewas. De frontklep is naar binnen inklapbaar. De opbouw-binnenbreedte is 2,30 m.
      

De aankoppeling
Standaard als knikdissel met 2 DW hydr. cylinders en disseldemper. 70 cm bodemspeling op de silo, Jumbo-opraapwagens kunnen naar keuze met boven- of onderdissel worden uitgerust.

          
Bovenophanging Onderophanging

Aandrijving
De robuuste aandrijfkast met conische tandwielen is berekend op hoge vermogens.
De rotoraandrijving is een groot gedimensioneerde tandwielkast. Het in oliebad lopende, gesloten drijfwerk is onderhoudsvrij. De aandrijving vindt plaats via een steekas met fijne vertanding. De aandrijfkast is aan de buitenzijde op de rotoras bevestigd.

Laadautomaat
Door 2 sensoren in de laadautomaat wordt de wagen automatisch vierkant volgeladen.

       Scharmüller-koppeling
Optioneel: Scharmüller-koppeling voor beter rijcomfort, In verbinding met gedwongen besturing wordt de wagen wendbaarder en beschermd het gewas.