Duport - Pöttinger NOVACAT 301 ALPHA MOTION MASTER frontmaaiers

Pöttinger NOVACAT 301 ALPHA MOTION MASTER frontmaaiers

Pöttinger NOVACAT 301 ALPHA MOTION MASTER frontmaaiers

Hoogwaardig voer levert de basis voor de gezondheid van dieren. Het gebruik van de juiste oogstmachines is een van de factoren die een belangrijke invloed hebben op de voerkwaliteit.

Zelfs tijdens het maaien wordt de basis gelegd voor het beste voer. Daarom biedt Pöttinger de beste bodemaanpassing en snijkwaliteit, lage verliezen en makkelijke bediening voor maximaal comfort. Met de NOVACAT ALPHA MOTION frontmaaier heeft Pöttinger een revolutie teweeggebracht in de markt en bij zijn klanten wereldwijd.

Nu groeit de maaier: de nieuwe MASTER-serie bestaat uit vijf modellen: de schijvenmaaiers NOVACAT 261, 301 en 351 ALPHA MOTION MASTER, en de twee EUROCAT 311 ALPHA MOTION MASTER  trommelmaaiers en EUROCAT 311 ALPHA MOTION PLUS MASTER.

De nieuwe MASTER-modellen zijn via driepunt op de tractor gemonteerd. De korte aanzetkop - de maaier beweegt 34 ​​cm dichter bij de tractor - verplaatst ook het zwaartepunt dichter naar de tractor toe.

Tegelijkertijd verbetert dit de gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras aanzienlijk. De gewichtsbesparing van meer dan 40 kg (incl. Weiste-driehoek) minimaliseert het brandstofverbruik. De hefhoogte in transportstand is bij alle modellen 30 cm.

Het is niet mogelijk om de ALPHA MOTION MASTER-modellen met een kneuzer  ED en RCB te monteren  vanwege de beperkte installatieruimte.


Dankzij het nieuwe gemonteerde bok en verfijning  kunnen de nieuwe maaimachines efficiënt worden gebruikt, zelfs met kleinere tractoren (tot een maximum van 28 "voorbanden).
 Het nieuwe model frontmaaier heeft een aantrekkelijke ontwerp met het opvallende, lichtgrijze ondersteuningsframe. Bovendien hebben de MASTER-modellen ook de beproefde kinematica van de ALPHA MOTION-modellen en de stabiele maaibalk met TRI DRIVE voor een betere krachtoverbrenging en een lange levensduur.
 
Perfecte bodemaanpassing maakt optimaal maaien mogelijk.
De speciale eigenschap van ALPHA MOTION is een geavanceerde kinematica van het ondersteunende frame.  Met de ALPHA MOTION-bevestiging past het volledige ondersteuningsframe zich aan de grond aan. Elke beweging van de maai-eenheid bestuurt het ondersteuningsframe en veroorzaakt de "zwevende snede". Wanneer het terrein valt, daalt het, stijgt het terrein en stijgt het ondersteuningsframe. Dit resulteert in de unieke bescherming van de grasmat door perfecte geleiding over elke contour van de grond - zelfs bij hoge snelheden en vochtige bodems. De maaieenheid wordt effectief beschermd tegen plotselinge stoten. De onderdelen van de machine zijn veel minder gestresst door het harmonieuze leiderschap van de maaier, dit vermindert slijtage en verlengt de levensduur van de maaier aanzienlijk. Het zwaartepunt van de maaier is te danken aan de verfijnde geometrie van de bok in alle werkposities zo dicht mogelijk bij de tractor.


De NOVACAT ALPHA MOTION MASTER-maaier staat voor unieke bodemaanpassing en vormt daarmee de basis voor een optimale voerkwaliteit.