Duport - Lintrac 75 LS Stage 5

Lintrac 75 LS Stage 5

 Lintrac 75 01

De Lintrac 75 LS toont zijn sterke punten als allround tractor in de alpine berg- en graslandbouw. De tractor is bijzonder licht, wendbaar en overtuigt door zijn krachtige hydrauliek. De 3,6-liter Perkins Syncro-motor van fase 5 heeft een hoog koppel en is bijzonder schoon, zelfs zonder het AdBlue-systeem.

Lintrac 75 02

 

 

 

Lintrac 75 03

Cabine met optimaal vrijzicht

De panoramische comfortcabine van de Lintrac 75 LS heeft een ruime en comfortabele instap dankzij de brede deuren van veiligheidsglas. De B-stijlen van de cabine, die ver naar achteren zijn verplaatst, zorgen voor maximaal zicht rondom. Met het helder dakraam voor de voorlader is het ontwerp van de cabine sterk gebaseerd op het optimale heldere zicht van een helikopter. De wijd openslaande achterruit, de uitzetbare zijruiten en de 3-standen ventilator garanderen een prettige werkomgeving. In de cabine werd een bijzonder innovatief veiligheidsconcept geïmplementeerd. De passagierscel is uitgevoerd als ROPS (Roll-Over-Protective-Structure). De mechanische cabinevering is inbegrepen in de Lintrac 75 LS. Het centrale informatiebord met I.B.C.-monitor dient als centraal displa

 

 

Lintrac 75 04

 

Frisse lucht en Airco

Bij de Lintrac 75 LS is een verse luchtverversing  standaard in het cabinedak. Het filter is aan de achterkant van de cabine bevestigd en is gemakkelijk bereikbaar via de hydraulica aan de achterkant.

Airconditioning is optioneel verkrijgbaar voor extra comfort. Het luchtcirculatiesysteem heeft een vermogen van 5 kW en bereikt een luchtsnelheid aan de nozzles van circa 8 meter per seconde. Dit garandeert dat de cabine zo snel mogelijk afkoelt. Omdat de condensor en verdamper in het dak zijn geïntegreerd, wordt het motorkoelerpakket niet belast. De hoogte van de cabine ten opzichte van de serie blijft ongewijzigd.

 

Lintrac 75 05

De stoel in de Lintrac 75 LS is optimaal afgestemd op de ergonomie van de chauffeur. Alle bedieningselementen zijn gerangschikt in schakeleilanden en worden discreet verlicht. Optioneel is een in hoogte en hoek verstelbaar comfortstuurwiel leverbaar. In de zijconsole is een praktisch telefoonvak met stopcontact geïntegreerd. Optioneel kan de Lintrac worden uitgerust met een stereo audiosysteem inclusief een geïntegreerd Bluetooth handsfreesysteem. Via het centrale informatiebord met I.B.C.-display (intelligente boordcomputer), dat standaard bij de Lintrac LS wordt geleverd, kunnen een groot aantal functies worden weergegeven en bediend. Naast de belangrijkste informatie zoals toerental, snelheid, controleweergaven en tijd, wordt indien nodig de accuspanning weergegeven en wordt naar de weergave van de dagelijkse bedrijfsuren of de afgelegde afstand geschakeld. Via het I.B.C.-display zijn op elk moment de belangrijkste informatieberichten opvraagbaar. De bestuurder kan de dagrijlichtfunctie via het display activeren en de helderheid van het display individueel aanpassen. Met de elektronische handgasklep kunnen twee verschillende motortoerentallen worden opgeslagen. Op deze manier wordt na het keren aan het einde van het veld snel weer de optimale werksnelheid bereikt.

 

 

Lintrac 75 06

Motor Perkins Synkro

76 pk vermogen & 350 Nm: koppel Sterk zuinig en roetvrij. De Perkins Syncro met een cilinderinhoud van 3,6 liter ontwikkelt 55 kW / 76 pk. Hij ontwikkelt een koppel van 350 Nm bij 1.000 tpm met een zeer sterke koppelstijging van meer dan 40%.

Deze eigenschappen zorgen voor een krachtig wegrij gedrag op hellingen en bij het optrekkern .Emissieniveau 5 wordt bereikt door het roetfilter. Perkins hoogwaardig motor

  • efficiënter
  • meer koppel
  • meer verplaatsing
  • minder verbruik
  • minder vervuilende stoffen
  • geluid en trillingen verminderd
  • Makkelijk te onderhouden

 

Lintrac 75 07

Elektronisch toerental begrenzer

De toerentalbegrenzer staat voor maximale efficiëntie bij het bedienen van de Lintrac 75 LS. Hiermee werd de maximale snelheid afgetopt. Het programmeerbare snelheidsbereik ligt tussen 1.200 en 2.300 tpm. Gevoelige werktuigen  worden beschermd en er kan brandstof worden bespaard door de lagere motortoerental . Daarnaast is de elektronische handgas met 2 programmeerbare knoppen standaard. Voorbeeld maaier: De bestuurder gebruikt de controller om de juiste snelheid voor het aanbouwdeel in te stellen. Wanneer de tractor aan het einde van het veld komt en draait, drukt de chauffeur op de knop met de opgeslagen toerental . Op deze manier wordt automatisch weer de optimale werksnelheid bereikt. De handgas kan worden gebruikt als cruise control via de draaiknop (potentiometer).

Lintrac 75 08

Roetfilter

Een andere belangrijke ontwikkeling in de nieuwe Lintrac 75 LS is het roetfilter. De Lintrac 75 LS heeft een roetfilter dat onder de motorkap kan worden geplaatst en voldoet daarmee aan de eisen van emissieniveau 5. Het roetfilter is onzichtbaar gemonteerd voor de tractorprofessional. Een ander voordeel zijn de zeer lange onderhoudscycli van het filter, dat slechts om de 3.000 bedrijfsuren hoeft te worden gereinigd. Automatische regeneratie vindt elke 30 tot 50 bedrijfsuren plaats. Gedurende deze tijd kan de gebruiker normaal blijven werken. De bestuurder kan de regeneratie op elk moment met een druk op de knop onderbreken of blokkeren.

Lintrac 75 09

Transmissie ZF-Steyr 2 traps powershift

De Lintrac 75 LS is uitgerust met een ZF-Steyr Power 2 powershift-transmissie. 16 versnellingen vooruit en 16 achteruit zijn standaard. De standaard aftakas met 4 versnellingen kan optioneel worden aangevuld met een elektrohydraulische aftakaskoppeling. Een stationaire aftakas is op aanvraag verkrijgbaar, wat vooral handig is bij gebruik als bosbouwapparaat. Een rij-aftakas is ook als optie leverbaar. De krachtige aftakas achter heeft 4 aftakassnelheden. Een elektrohydraulische aftakaskoppeling met afstandsbediening op het spatbord is op aanvraag leverbaar. Info: De ZF-transmissies van de Lintrac LS worden voor Lindner vervaardigd in een speciale ZF-assemblagefabriek in Steyr / Oostenrijk. De medewerkers daar hechten veel belang aan een nauwkeurige productie om één ding te bereiken: kwaliteit - Made in Austria. Dankzij de aftakas met 4 snelheden wordt de optimale aftakasrotatie bereikt bij een laag motortoerental. Dit bespaart brandstof en beschermd de werktuigen

 

 

Lintrac 75 10

BOSCH REXROTH Hydrauliek

BOSCH-Rexroth-technologie met Lindner-knowhow, krachtige hydraulica De Lintrac 75 LS heeft een BOSCH-Rexroth high-performance hydraulisch systeem met aparte olietoevoer en een output van 55 liter / min. Het hydraulische systeem is elk voorzien van een eigen pomp voor de versnellingsbak, evenals de stuur- en werkhydrauliek.

De Lintrac 75 LS heeft standaard drie dubbelwerkende bedieningsventielen met zweefstand en eenhendelbediening. Deze load-sensing-regeleenheden kunnen worden uitgebreid met maximaal twee regelventielen Alle hydraulische aansluitingen zijn voorzien van hoogwaardige hydraulische koppelingen.

De hydraulische componenten van de Lintrac zijn afkomstig van Bosch-Rexroth in Duitsland. Dankzij een bijzonder intensieve ontwikkelingssamenwerking kon zowel het controlepaneel voor EHR en EFH als de coördinatie van de controle-eenheden verder worden verbeterd. Hydrauliek met werktuigontlasting  was nog nooit zo eenvoudig te bedienen. Met de Multicontroller kunnen de belangrijkste hydraulische functies van Bosch met één hand worden bediend zonder dat u van grip hoeft te wisselen. Dit garandeert veiligheid en vergroot het gebruiksgemak.

De multicontroller wordt vervaardigd in een speciale Bosch-Rexroth componentenfabriek in Frankrijk. De gescheiden olietoevoer werkt als een efficiënt 2-kringsysteem voor de stuur- en werkhydraulica en voor de transmissieoliebehoefte. Dit betekent dat er geen vervuilde olie van aanbouwdelen in de versnellingsbak kan komen.

Lintrac 75 11

Vooras speciaal voor de Lintrac ontworpen

De Lintrac is standaard uitgerust met een Lindner high performance vooras met een maximaal toelaatbare aslast van 3.000 kg. De stuuruitslag van 52 ° maakt het voertuig uiterst wendbaar met een draaicirkeldiameter van 8,0 tot 9,3 m.

De Lintrac 75 LS heeft standaard een 4-wielige cardanrem. Optioneel kan de Lintrac worden uitgerust met een frontaftakas. Het aftakastoerental is 1000 tpm.

De fronthef hydrauliek met opklapbare hefarmen, die op aanvraag verkrijgbaar zijn, is bijzonder robuust. Het wordt gekenmerkt door een compact ontwerp van nodulair gietijzer. Er is ook een geïntegreerde werktuigontlasting beschikbaar om de werktuigen te beschermen. Bij de EFH wordt de aandrukkracht van het opzetstuk automatisch geregeld. Dit maakt hogere werksnelheden en een optimale maaisnelheid mogelijk. Voor graslandprofessionals is de Lintrac ook verkrijgbaar met asgeleide fronthydraulica inclusief EFH en trillingsdemping. De versterkte Lindner-voorhydraulica is ontworpen met een steun op de achteras. In plaats van de hefarmen kan een montageplaat worden geïnstalleerd. Hierdoor is winterdienst met sneeuwploegen probleemloos mogelijk.

Lintrac 75 12

 

 

 

 

 

Monderne Dashbord

Het centrale display-instrument met I.B.C.-display combineert de duidelijke weergave van aanwijsinstrumenten met een intelligente digitale display-matrix. In de matrix worden de digitale rijsnelheid, aftakastoerentallen, tijd, bedrijfsduur per dag of bediening, accuspanning en het servicescherm duidelijk weergegeven.

Bij de 4-cilindermodellen wordt ook de verbruikscalculator weergegeven. De verschillende functies van het I.B.C-display kunnen met de Lintrac LS worden bediend met behulp van functieknoppen. In de Lintrac 75 LS bevindt zich ook een snelkeuzeknop op de omkeerhendel. De helderheid van het display kan worden aangepast aan de lichtomstandigheden. Hierdoor wordt de bestuurder 's nachts niet verblind en is het display ook bij sterk zonlicht goed afleesbaar. Het centrale informatiebord van de I.B.C. informeert de chauffeur over de toestand van de motor, transmissie en hydrauliek. Info:

Het centrale informatiebord van de IBC is met precisie vervaardigd in Zwitserland. Omdat het digitale display al lang wettelijk verplicht is in de Zwitserse Bondsstaat, hebben de Zwitserse ingenieurs de beste ervaring met gevoelige voertuigelektronica. Met de verbruiksweergave in de Lintrac 75 LS kan een efficiënte rijstijl worden getraind. De bestuurder kan zien bij welk motortoerental een optimale verbruikswaarde kan worden bereik

 

 

 

 

Lintrac 75 13

Service spaarzaam en onderhoudsvriendelijk

Bij de nieuwe Lintrac LS-serie werd veel waarde gehecht aan eenvoudig en goedkoop onderhoud. Het motorcompartiment is gemakkelijk toegankelijk. Alle vulopeningen en onderhoudspunten op het voertuig zijn gemakkelijk toegankelijk. Regelmatige onderhoudsbeurt zijn slechts om de 500 uur nodig. Voor elk interval is een voordelig servicepakket voor Lindner-tractoren beschikbaar dat alle noodzakelijke slijtagedelen bevat. Op deze manier kan de Lindner-werkplaats onderhoudswerkzaamheden snel en eenvoudig uitvoeren. Lindner garandeert een levering van reserveonderdelen voor tractoren voor minimaal 30 jaar voor elk voertuig. Gemeenschappelijke onderdelen zijn ook langer leverbaar. Een Lindner-tractor uit Oostenrijk kan meerdere generaties worden gebruikt.

Lintrac 75 14

TRACK -LINK Mobiel

DeTRACK-LINK oplossing voor uw portemonnee De Lintrac 75 LS is uitgerust met de TracLink Mobile OBD en maakt zo het gebruik van handige functies van de TracLink Mobile-app mogelijk. Met TracLink Mobile krijgt u de belangrijkste voertuigdata, brandstofbesparende informatie en andere functies direct op uw smartphone.

 

 

Afmetingen, banden en kleurselectie
Totaal gewicht: 5.800 kg, perm. Aslast achter: 3.300 kg, max. Aslast voor: 3.000 kg, wielbasis: 2.304 mm, cabine kan met de middentunnel tot 40 mm worden verlaagd

Lintrac 75 15

Lintrac 75 16