Duport - Duport Pöttinger Terradisc 6001 Bouwlandbemester

Duport Pöttinger Terradisc 6001 Bouwlandbemester

 

 

Duport B.V. draait haar hand niet om voor een maatwerk project. Dat heeft het bedrijf al herhaaldelijk bewezen. Recent bouwde de specialist in bemestingstechniek uit Dedemsvaart een Pöttinger Terradisc 6001 om tot bouwlandbemester. De schijveneg werd hierbij gecombineerd met de Duport mestopbouw tot een 'eigen' machine. En met succes.

Percelen waar nog gewasresten staan zoals groenbemester of aardappelloof kunnen nu in één werkgang bemest worden. Dat was de oplossing waar Loonbedrijf Hulter uit Ane, klant van Duport, naar zocht. Met de huidige machine had Hulter bij het bemesten veel last van de gewasresten die vaak niet door een cultivator kapot gemaakt kunnen worden. Dat is nu verleden tijd.

Kenmerken Pöttinger Terradisc geschikt voor toedienen van drijfmest

De Pöttinger Terradisc is een bewezen kwaliteitsmachine die Pöttinger al meerdere jaren in zijn programma heeft. De machine kenmerkt zich door een robuuste bouwwijze, dat terug te vinden is in het stabiele frame en de dubbele schijf ophanging met rubber torsie dempers.

De Terradisc heeft een dubbele rij schijven, dit resulteert in een schijfafstand van 12,5 centimeter. De schijven hebben een diameter van 58 centimeter.

Deze kenmerken maken de machine zeer geschikt voor het gebruik bij het toedienen van drijfmest op percelen met groenbemester en op percelen na bijvoorbeeld de graanoogst.

Zeer egale mestverdeling ook bij lage giften

Duport B.V. monteerde een drijfmestopbouw op de Pöttinger Terradisc. De machine is voorzien van 24 uitlopen, met een onderlinge afstand van 25 centimeter, dit in combinatie met de schijveneg zorgt voor een zeer egale mestverdeling ook bij lage giften. De Duport-mestopbouw is verder voorzien van een Duport-mestverdeler, 50 millimeter rubber mestslangen op afschot gemonteerd voor exacte dwarsverdeling en instelbare loopwielen voor diepteregeling.

Tevreden klant

De machine is afgelopen week met succes in bedrijf gesteld en is meteen actief in gebruik genomen. De eerste percelen zijn er al mee bemest. "We zijn tevreden met het resultaat van dit project", stelt Jan Hulter. "Deze machine biedt de mogelijkheid tot het direct bemesten van grond waar nog gewasresten op staan. Hier is veel vraag naar vanuit onze klanten en we zijn blij dat we hen hiermee naar tevredenheid kunnen bedienen." Wilt u meer weten over dit maatproject, schroom dan niet om contact op te nemen met Duport B.V.